Aamulla pakkasimme kimpsumme ja kampsumme normaaliin tapaan ja lähdimme liikkeelle aamupalan jälkeen kohti Yosemiten kansallispuistoa. Alla näkymä hotellimme sisäpihalta.
Sierra Nevada itäpuolelta kuvattuna
Reittimme kulki Tioga Passin läpi Tioga Roadia kohti Yosemite Valleytä (kartassa mm. El Capitan). Harmillisesti tähän aikaan vuodesta on niin kuivaa, että Yosemite Valleyn vesiputouksissa ei ole vettä tällä hetkellä. Maisemat olivat kuitenkin hulppeat tästä huolimatta.
Yosemite National Park lyhykäisyydessään: Yosemite on yksi UNESCO:n maailmanperintökoheista. Kansallisupuisto on kuuluisa mm. punapuistaan ja Yosemite Valleystä, jossa suurin osa turisteista, kuten mekin kävimme. Yosemite Vallyessä sijaitsevat hulppeat kallioseinämät, kuten El Capitan. Yosemite on intiaanien kieltä ja tarkoittaa harmaakarhua.
Parkkosen poika kalliolla
El Capitan graniittikallioseinämä, joka on yksi maailman kuuluisimpia kalliokiipelykohteita.
Illalla San Franciscon itäpuolelle Mantecaan päästäymme Parkkosen miehet kävivät hotellin tarjoamassa saunassa. Olli ensimmäistä kertaa yli kahteen kuukauteen! Hyvät oli löylyt!
Huomenna nokka kohti San Franciscoa!
Br, Olli
Suurta on kaikki Amerikassa, voi mahotonta.
VastaaPoistaIhanaa, päivän annos matkailua ja maisemia saatu, kiitos teille :) t. nimim. "Töissä syyslomallakin"
VastaaPoistaMukavaa työviikkoa jokatapauksessa :).
PoistaKuvat ja kommellukset kiinnostaa ;-)
VastaaPoistaPikku kommellus eilen illalla kun tulimme hotelliin. Olin varannut sen edelliselle yölle. Näppisvirhe jotenkin. Ei kuitenkaan hätää ,sillä löytyi vapaita huoneita viime yöllekin eikä edes veloittanut kahteen kertaan. Auton kanssa myös pientä peliä ollut. Takarengas tyhjenee koko ajan ja service merkkivalo ja hälytys taulussa jo 2500 mailia. Öljynvaihto venähtänyt pitkäksi ja venyy vielä 700 mailia
PoistaEdellinen Hannun kommentti
PoistaWikipedia:
VastaaPoista"Punapuu on ainavihanta, suurikokoiseksi kasvava ja pitkäikäinen havupuu. Se voi elää yli 2 000 vuoden ikäiseksi. Rungon paksuus rinnankorkeudelta on yleensä 3–4,6 metriä, mutta voi olla suurimmillaan 8 metriä. Punapuuta pidetään maailman korkeimmaksi kasvavana puuna. Pituus on yleensä 60–100 metriä. Korkein luotettavasti mitattu yksilö on Redwoodin kansallispuistossa kasvava "Hyperion", jonka pituudeksi on mitattu 115,55 metriä (2006). Tilavuudeltaan suurin on "Lost Monarch", jonka puumääräksi on mitattu 1 200 m³. Nykyisin elävistä puista vain suurimmat mammuttipetäjät ovat tätä tilavampia.
Punapuu kasvaa Yhdysvalloissa Tyynenmeren rannikon läheisyydessä Lounais-Oregonissa ja Luoteis-Kaliforniassa. Ilmasto on siellä subtrooppinen tai lähes subtrooppinen. Levinneisyysalue on kapea kaistale, jonka pituus on noin 750 kilometriä ja leveys 8–75 kilometriä. Kasvupaikat ovat korkeudeltaan yleensä välillä 30–750 metriä, mutta satunnaisesti meren pinnan tasolta 920 metriin saakka. Punapuut kasvavat yleensä vuoristossa, koska niissä on enemmän valtameren tuomaa kosteutta kuin muualla. Suurimmat ja vanhimmat yksilöt kasvavat syvissä laaksoissa ja rotkoissa, missä virtaavaa vettä on ympäri vuoden ja missä sumu tiivistyy kosteudeksi säännöllisin väliajoin. Korkeammalla kasvavat puut ovat pienempiä johtuen kuivemmista, tuulisemmista ja kylmemmistä kasvuolosuhteista. Vain harvat punapuut kasvavat meren rannalla, johtuen suolaisesta, tuulisesta ja hiekkaisesta elinympäristöstä. Punapuut muodostavat metsiä yhdessä douglaskuusen, lännenhemlokin, lawsoninsypressin ja muiden paikallisten havupuiden kanssa."
Jos intoa ja voimia riittää ajamme huomenna katsomaan maailman suurinta puuta General Shermannia :)
PoistaMuistatko, kun lapsena katottiin aina tietosanakirjasta mammuttipetäjän kuvaa? Ilman muuta menette katsomaan sitä nyt!!!!
VastaaPoistaSiis muistan todella! Aioin laittaa sinulle juuri nuo samat sanat. Ihmeellinen mammuttipetäjä! Kyllä ,e sinne ajellaan.
VastaaPoista